Villavärme

Luft/Vattenvärmepumpar

T-CAP = unik teknologi som ger maximal effekt! Luft/vatten-värmepumpar med T-CAP teknologi håller 100 % kapacitet ner till -20 grader till skillnad från de flesta andra fabrikat där tillskottsvärme får tillsättas när temperatuen sjunker. T-CAP är en unik teknologi utvecklad av Panasonic och innebär att du slipper överdimensionera värmepumpen för att få effekt när det är kallt ute. Du får mer tillgänglig värmeeffekt och lägre energiförbrukning. Sverigepumpen erbjuder T-CAP teknologin både på All-in-One pumpar och på hydroboxpumpar.

Luft/Luftvärmepumpar

Även vid många minusgrader finns det värmeenergi i utomhusluften. En luft/Luftvärmepump fungerar så att den tar värmeenergi från utomhusluften och värmer huset. Är det till exempel 10 grader ute suger utomhusdelen in 10-gradig luft och skickar tillbaka ut 8-gradig luft. Värmen som den har tagit transporterar den in i värmepumpens inomhusdel som i sin tur värmer huset. Värmepumpens SCOP-värde (verkningsgrad) visar hur mycket värmeenergi du kan få ut av en värmepump vid +7 (utomhus).

Även om SCOP-värdet är en viktig parameter att titta på när man väljer pump är det bra att ta hänsyn till andra faktorer också. En del billiga värmepumpar har COP-värden som drastiskt sjunker när det blir kallt ute och då går besparingen ofta förlorad. Därför är det alltid viktigt att titta på fler parametrar när man väljer värmepump. Luftflöde och värmeeffekt vid många minusgrader är exempel på faktorer som vi kan hjälpa dig att väga in i beslutet.

Kontakta oss för service och offert inom hela Hälsingland!

Så här säger våra kunder!

  • Åke Tjernell

    "Nu slipper vi bära ved varje dag i vinter. Med vår nya Luft/Vattenvärmepump från Panasonic har vi varmt och skönt inomhus."

  • Magnus & Mia Skäryd

    "Vi är jättenöjda med den snabba och personliga servicen vid både installation och underhållsservice."

  • Henrik Östling

    "Tack för att ni bytte ut vår gamla luftvärmepumpen. Det blev verkligen stor skillnad på värmen i huset."