Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar har mycket hög energieffektivitet och en lång beräknad livslängd.
 
Långt under marken, nere i berggrunden, är temperaturen jämn hela året. Även när det är riktigt kallt ute finns det gott om värmeenergi nere i berggrunden.  Bergvärmepumpen hämtar värme från berggrunden genom en kollektorslang och transporterar den värmen vidare ut i ditt hus så att du får ett behagligt inomhusklimat och varmvatten även när det är många minusgrader ute.
 
I det långa loppet ger bergvärme högst besparing. Installationskostnaden är något högre jämfört med andra värmepumpar eftersom ett hål behöver borras ner i berggrunden men eftersom bergvärmepumpar har en hög energieffektivitet och en lång livslängd tjänar du på det i längden.

Sverigepumpen Montis

Sverigepumpen Montis är en mycket kompetent och modern bergvärmepump. Varvtalsstyrd effekt på mellan 3-12 kW ger hög energibesparing och optimal kraft för normala villor även när det är riktigt kallt ute. Värmepumpen har högsta energiklassningen A+++ och ett SCOP-värde på 5,6.

Via tillbehör kan pumpen styra tre kretsar:

  • blandning av golvvärme/radiatorer
  • poolstyrning
  • solvärme

Fjärrtstyrningsmodul (extra tillbehör) låter dig övervaka och styra pumpen från distans, via t.ex dator eller mobiltelefon.

Sverigepumpen Durum

Sverigepumpen Durum är en vidareutveckling av en storsäljande publikfavorit. Kärnan i Durum är en energieffektiv scrollkompressor. Värmepumpen arbetar med en hög driftstemperatur och producerar stora volymer varmvatten. Den har en kapacitet på 250 liter 40-gradigt varmvatten för att tillgodose även den stora familjens behov.

Sverigepumpen Durum är ett smart val för dig med golvvärme, den fungerar även bra om du i framtiden vill koppla in:

  • element,
  • solceller
  • poolvärme

Fjärrtstyrningsmodul (extra tillbehör) låter dig övervaka och styra pumpen från distans, via t.ex dator eller mobiltelefon.

Så här säger våra kunder!

  • Thomas Lönn Trav AB

    "Det känns skönt att Peno Maskin AB sköter underhållet på vår värmeanläggning, så att vi kan ägna vår tid åt våra framgångsrika travhästar".