Bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar har mycket hög energieffektivitet och en lång beräknad livslängd.
 
Långt under marken, nere i berggrunden, är temperaturen jämn hela året. Även när det är riktigt kallt ute finns det gott om värmeenergi nere i berggrunden.  Bergvärmepumpen hämtar värme från berggrunden genom en kollektorslang och transporterar den värmen vidare ut i ditt hus så att du får ett behagligt inomhusklimat och varmvatten även när det är många minusgrader ute.
 
I det långa loppet ger bergvärme högst besparing. Installationskostnaden är något högre jämfört med andra värmepumpar eftersom ett hål behöver borras ner i berggrunden men eftersom bergvärmepumpar har en hög energieffektivitet och en lång livslängd tjänar du på det i längden.

Sverigepumpen Tellus Guld

Sverigepumpen Tellus Guld är en bergvärmepump med en avancerad och smart styrlogik som tillsammans med den varvtalsstyrda kompressorn gör att värmeeffekten regleras steglöst och automatiskt mellan 3 och 12 kW. På det sättet förbrukas aldrig mer energi än vad som behövs just då, varken mer eller mindre. Otroligt smart både för din inomhusmiljö, för klimatet och för din plånbok. Du får en jämn temperatur inomhus och värmepumpen förbukar mindre energi. Dessutom förlängs värmepumpens livslängd genom att den får en mjukare gång utan onödiga start och stopp som sliter på pumpen.
 
Eftersom Sverigepumpen Tellus Guld har en maxeffekt på hela 12 kW minskas behovet av eltillskott även när det är riktigt kallt ute. Det är bra för både mijön och för din ekonomi.
 
Med Sverigepumpen Tellus Guld får du en smart varmvattenproduktion på köpet. Den känner av ditt behov av varmvatten och anpassar produktionen därefter för att optimera energianvändningen.  Den har en kapacitet på hela 285 liter 40-gradigt tappvarmvatten.
 
Sverigepumpen Tellus Guld har en mycket snygg och stilren design med glasfront som gör att den passar i vilket modernt hem som helst.

Sverigepumpen Tellus

Sverigepumpen Tellus är en bergvärmepump som bygger på en beprövad modell som är en favorit hos många.
Värmepumpens kärna är en energieffektiv scrollkompressor som är tystgående. Värmepumpen arbetar med en hög driftstemperatur och kan producera mycket varmvatten. Värmepumpen hanterar även system med små radiatorer på ett bra sätt.
 
Sverigepumpen Tellus finns i flera olika storlekar för att passa många olika behov av värmeproduktion.
 
Varmvattenberedaren rymmer hela 250 liter.
 
Sverigepumpen Tellus är möjlig att fjärrstyra via en användarvänlig app. Ställ in temperaturen, håll koll på driften och se över din energianvändning enkelt vart du än befinner dig. Fjärrstyrningen är ett tillval.

Så här säger våra kunder!

  • Thomas Lönn Trav AB

    "Det känns skönt att Peno Maskin AB sköter underhållet på vår värmeanläggning, så att vi kan ägna vår tid åt våra framgångsrika travhästar".